masak beriyani daging ni sebab nasi beriyani semlm ada belen
buat pun x banyak..untuk sekali makan je
ikut resipi abah saya
mula2 perap daging dgn bwg putih dn halia, biarkan 30 min
blend ld hijau, tomato, daun ketumbar, daun pudina dn bwg goreng(A)
pnskan myk sapi, kemudian goreng kismis
tumis bwg putih, bwg besar dn halia yg tlh diblend dgn myk td
masukkan dg yg tlh diperap..masak hingga separa masak
masukkan rempah beriyani..biarkan sebentar
masukkan bhn2 A..masak sebentar
masukkan tomato sos dan susu cair
masukkan badam yg tlh dikisar (optional)
kacau dn masak lbh kurang 1 atau 2 jam (yg ni sy tak ikut..no time maa)
masukkan kentang..biar masak
kemudian masukkan tairu dan biar le msk another 1 hour(pun tak ikut)
dgn syarat guna daging btg pinang le
lecehkn resipi abah saya tapi kaw2!!
buat pun x banyak..untuk sekali makan je
ikut resipi abah saya
mula2 perap daging dgn bwg putih dn halia, biarkan 30 min
blend ld hijau, tomato, daun ketumbar, daun pudina dn bwg goreng(A)
pnskan myk sapi, kemudian goreng kismis
tumis bwg putih, bwg besar dn halia yg tlh diblend dgn myk td
masukkan dg yg tlh diperap..masak hingga separa masak
masukkan rempah beriyani..biarkan sebentar
masukkan bhn2 A..masak sebentar
masukkan tomato sos dan susu cair
masukkan badam yg tlh dikisar (optional)
kacau dn masak lbh kurang 1 atau 2 jam (yg ni sy tak ikut..no time maa)
masukkan kentang..biar masak
kemudian masukkan tairu dan biar le msk another 1 hour(pun tak ikut)
dgn syarat guna daging btg pinang le
lecehkn resipi abah saya tapi kaw2!!